Emelie Nordin

Internationell Kulturprojektledare

Sångare, Skådespelare

Bakgrund

Jag är uppvuxen i Härnösand, Norrlands Aten, som ligger i Ångermanland.

Kulturutövande i olika former har funnits med mig hela mitt liv, med start i barnkör och sedan genom estetiskt gymnamsium, cellospelande och teater. Mitt musikalaintresse väcktes då jag som 14-åring medverkade i Musik i Västernorrlands uppsättning av Joseph And The Amazing Technicolor Dreamcoat, iklädd ett skynke som skulle liknas vid en pyramid. Att sedan få avancera till giraff på en meter höga styltor gjorde att jag var fast i scenkonstens grepp!

 

Jag flyttade till Göteborg i samband med mina studier vid Balettakademiens Musikallinje. Efter Balettakdemien började jag producera musikal på Teater Aftonstjärnan genom frigruppen RiskTeatern, som jag startade 2010.

 

Som yrkesverksam musikalartist och skådespelare har jag arbetat runtom i Sverige, bland annat i Norrköping, Falkenberg och Göteborg.

 

Jag debuterade som regissör och manusförfattare under våren 2015 med musikalen Försök Stoppa mig! på Kvarnteatern på Liseberg.

 

Jag upptäckte, genom mitt arbete med RiskTeatern, att jag brinner för att driva igenom projekt och sökte därför in till Kulturverkstan och utbildningen till internationell kulturprojektledare, från vilken jag examinerades i maj 2018.