Emelie Nordin

Internationell Kulturprojektledare

Sångare, Skådespelare

Kulturprojektledare

I maj 2018 examinerades jag från Kulturverkstan där jag läst till internationell kulturprojektledare. Under min tvååriga utbildning har jag fått lära mig arbeta på kontextuell, operationell och relationell nivå, d.v.s. att vara medveten om vilket sammanhang en rör sig i, kunna planera och utforma uppdrag genom projektplanering, samt

arbeta tillsammans och bygga relationer. På Kulturverkstan har jag fått värdefulla kunskaper inom kulturekonomi, grafisk design, projektledning, ledarskap, kulturpolitik och marknadsföring, bland annat. Varje del av utbildningen har varit direkt kopplad mot verkligenheten, då vi genomfört flera projekt och arbetat mot organisationer. Mitt första projekt på Kulturverkstan var att arrangera en manifestation för ömsesidig integration, för organisaionen Individuell Människohjälp. Jag har fördjupat mig i kursen Ledarskap och konflikthantering i konstnärliga processer och praktiserade som regiassistent för 2Entertains The Sound of Music på Intiman i Stockholm och som projektledare för Riskteatern.

 

Just nu:

Just nu projektleder jag RiskTeaterns projekt Flickan med svavelstickorna, med stöd från Kulturrådet. Projektet går ut på att skriva en musikal baserad på HC Andersens klassiska saga Den lilla flickan med svavelstickorna. I mars 2017 genomförde jag ett pilotprojekt för projektet, då delar av RiskTeatern besökte Hedeskolan i Kungsbacka för att ta del av målgruppens tankar om originalsagan, för att implementera dem i arbetet med föreställningens manus.

 

 

Luther och Käthe - en kammaropera

Hösten 2017 arbetade jag med markandsföringen för kammaeroperan Luther och Käthe, som spelades i S:t Johanneskyrkan i Göteborg. Produktionen var ett samarbete mellan Svenska Kyrkan, Stadsmissionen och Sensus och min uppgift var att koordinera de marknadsföringsmässiga insatserna, samt designa vissa delar av marknadsföringsmaterialet.

 

 

RiskTeatern

Sedan min examen från Balettakademien 2010 har jag arbetat som projektledare i olika former. Jag startade 2010 frigruppen RiskTeatern, som producerar musikal för barn och unga på Teater Aftonstjärnan. Jag har projektlett produktionerna The Wild Party, Rebellas Skatt och Bokstavligt talat, från idé till genomförande med det yttersta ansvaret för samtliga delar av produktionerna. Vi har finansierat RiskTeaterns projekt med stöd från Göteborgs Stad, Skandiabanken och Medborgarskolan. Just nu arbetar RiskTeatern med projektet Flickan med svavelstickorna, där jag är projektledare och manusförfattare.

 

 

Pedagogisk verksamhet

Jag har arbetat som pedgagog inom musikal, sång och teater i olika sammanhang sedan 2010, vilket också är en form av projektledande arbete. Jag har varit anställd som pedagog på Medborgarskolan, Storans Teaterskola och för Bliss Academy. Jag har drivit igenom olika mindre produktioner med mina elever, det flesta med mitt egenskrivna material. Jag har också planerat och genomfört två Skapande skola-projekt i Kungsbacka och arbetat med pedagogiska wokshops inom projektet Ljuslab. Ljuslab är ett innovativt utvecklingssamarbete om ljusfenomen mellan GöteborgsOperan, Riksutställningar och White med stöd Kulturrådet, Göteborg Stad och Göteborgs Slöjdförening. Jag bearbetade manus och agearde workshopledare i Ljuslabs första workshop på Blå Stället i Angered 2015.

 

 

Stage Fantasy AB

Hösten 2013 och våren 2014 arbetade jag som projektledare för Stage Fantasy AB, ett produktionsbolag som producerar musikal och familjeunderhållning i Falkenberg, Göteborg och Stockholm. Jag projektledde musikalen The Sound of Music och Kvinnornas Decamerone på Teater Storan i Falkenberg, samt assisterade producenten för Pippi firar jul på Lisebergsteatern, Göteborg. Jag var bland annat ansvarig för schemaläggning, rättighetsfrågor och koordinerade de olika delarna av produktionerna.

 

 

Daftö Resort

På Daftö Resort har jag arbetat som produktions- och regiassistent för (fd) underhållningsansvarig, Sarah Howard.

I arbetet ingick att planera hela sommarens aktiviteter för barnen som vistades på resorten. Aktiviteterna höll på mellan 10-22 varje dag, hela sommaren, för åldrarna 5-16 år och bestod av allt från dramatiserade skattjakter, krabbfiske, femkamper och ansiktsmålning. Jag var också med och planerade kvällsunderhållningen i Restaurang Packhuset, regiassisterade barnföreställningen Kapten Svartkrut och Daftöskatten, samt den frigående underhållningen i barnområdet.